~ Sárga könyves út ~

2016. július 1., péntek

A. A. Milne: Micimackó


Akárcsak az Alice Csodaországban esetében, a Micimackóval is úgy voltam, hogy ismertem a történetét, láttam a Disney sorozat változatát, de sosem olvastam a könyvváltozatot. Nos, most ilyen hiánypótlós időszakomat élem, úgyhogy tegnap kiolvastam a Micimackót is a MEK-nek köszönhetően. :)

Egy nagyon édes, nagyon szerethető mese, legalább is, én szívből élveztem az olvasását. Végigmosolyogtam szinte az egészet. Olvasás közben láttam magam előtt Róbert Gidát, ahogyan ül a kandalló előtt, kezében Micimackót szorongatja, és hallgatják, ahogy Milne mesél nekik saját magukról. :)

Az egyetlen, aki csalódást okozott, az Malacka volt. Lehet, hogy az emlékeim megcsalnak a Disney változatot illetően, hiszen kicsiként láttam, vagy Disney-ék átírták kicsit a történetet, de úgy emlékeztem, hogy Malacka és Micimackó a tökéletes barátok, akik jóban, rosszban, kalandban kiállnak egymás mellett. Micimackó részéről ez így is van, viszont Malacka már más kérdés. A sorozatban is mindig félt, de úgy emlékszem, hogy ennek ellenére mindig ott állt Micimackó mellett, a könyvben viszont simán elmenekül, Micimackóval pedig lesz, ami lesz.

De nem csak ez okozott csalódást vele kapcsolatban. Van az a rész, amikor Micimackó rájön, hogy Fülesnek születésnapja van, és elmegy az összes állathoz, hogy szóljon nekik, vigyenek ajándékot Fülesnek. Nos, Malacka haza is rohan egy léggömbért, aztán amikor Füleshez igyekszik, arra gondol, hogy ha elsőként ér Füleshez, akkor megjátszhatja azt, hogy teljesen magától jutott eszébe a szülinapja, és az ő ötlete volt, hogy ajándékot vigyen. Vagyis el akarta lopni a barátjától az ötletet, hogy önmagát fényezze.

Hasonlóan ahhoz, amikor Nyuszi kitalálja, hogy rabolják el Zsebibabát. Azt mondja, hogy Micimackónak kulcsszerepe lesz a tervben, mire Malacka kedve teljesen elmegy, ugyanis féltékeny Micimackóra, és szintén magának akarja a dicsőséget.

Úgyhogy én csalódtam Malackában, legalább is a könyvbeliben. XD

Viszont Micimackó és Róbert Gida barátsága tényleg igazi. Ők nagyon édesek együtt. Imádom, amikor Micimackó valami butaságot mond vagy csinál, Róbert Gida pedig csak mosolyog rajta, és annyit mond: „Csacsi, öreg medvém!”. És mindezt olyan szeretetteljesen teszi. :) Micimackó kalandjait mindenkinek ajánlom, aki még gyerek, vagy aki felnőve sem felejtette el, milyen gyereknek lenni. Igazán élvezetes olvasmány. :)

Értékelés: NAGYON TETSZETT!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése