~ Sárga könyves út ~

2020. november 16., hétfő

Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs – Blogturné

 
 
 
A Manó Könyvek jóvoltából idén egy igazán aranyos karácsonyi történetet olvashatunk Elláról, aki idén valahogy nem érzi át az ünnep hangulatát. Corinne Giampaglia meséje, a gyönyörű illusztrációk, na és persze a karácsonyi hangulat minden korosztálynak megdobogtatja a szívét, és ott a helye minden karácsonyfa alatt. Ha te is szeretnéd megismerni ezt a szép történetet, tarts bloggereinkkel, ha pedig játszol is velünk, akár meg is nyerheted a könyv egy példányát!
 

Miért választottam ezt a könyvet?

Nos, a címe és a borítón lévő illusztráció is nagyon aranyosnak tűnt, ezért gondoltam úgy, hogy maga a mese is mosolyfakasztó lesz majd. És hát, hamarosan itt a karácsony, úgyhogy aktuálisnak is tűnt a mese témája.
 

Véleményem a könyvről

Nagy alapú, kemény borítós könyvről van szó, ennek ellenére nem érzi az ember a súlyát, amikor kézbe veszi. Ez a gyerekek szempontjából egy jó pont, mert könnyen tudják lapozgatni, olvasgatni, anélkül, hogy leszakadna a kezük.

Az illusztrációk imádnivalóak. Ella nagyon cukin van megrajzolva. Olyan igazi édes, szeleburdi, aranyos és még gyermekien naiv kislány, akiről olvasva és látva őt rajzként, muszáj mosolyognia az embernek. De nemcsak a róla készült rajz vált ki ilyen érzést az emberből, hanem az összes. Nagyon bejön ez a stílus, tökéletesen illik egy ilyen kicsiknek való mesekönyvhöz.
 
"Azt mondják, ez az év legszebb időszaka – gondolja. – De nekem olyan rosszkedvem van."
 
"Talán ha táncolok egy kicsit, elmúlik." És könnyedén libeg jobbra-balra, a szél pedig belekap a hajába, és jól összekócolja.
 
De a rosszkedve csak nem akar elmúlni.
 
"Esetleg megpróbálhatnék fejre állni, ahogy anya szokta mondani. Ha megfordítjuk, talán boldogság lesz a szomorúságból."
 
De hiába.
 
Ella elhatározza, hogy felmászik a kedvenc fájára. Mászik, mászik, egyre magasabbra, míg fel nem ér a fa csúcsára. Kitárja a karját, hogy megérintse az eget, és nagy levegőt vesz.
 
De ez a furcsa bánat csak nem akar eltűnni a szívéből.

A mese Elláról szól, aki az ünnepek előtti időszakban kicsit szomorúnak érzi magát, mert nem tudja, higgyen-e a karácsonyban. Kikéri az anyukája tanácsát, aki odaadja neki a nagymama karácsonyi útmutatóját. Ella elkezdi megvalósítani a könyvben található tanácsokat, és már kezdene boldog lenni, amikor eltűnik a karácsonyfa tetejére szánt csillagdísz. Ella elindul megkeresni, de eltéved, és kalandokba keveredik egy medvével.

A mese számomra egy kicsit túl egyszerű volt, de mivel nem én vagyok a célkorosztály, ezért úgy vélem, a történetvezetés és cselekmény egy apró gyermek számára tökéletesen megfelelő lehet. És a mese mondanivalója is lényeges nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek számára is. Megmutatja, mi a fontos az ünnepekben, hogyan tölthetjük őket vidáman, boldogan, valamint hogyan szabadulhatunk meg a negatív érzéseinktől, hozzáállásunktól.

Bár a könyvben nem találtam kormegjelölést, szerintem már egészen apró kortól (2–3 éves) olvasható ez a mese a gyerekeknek, és a nagyobb, 10–11 éves gyerekek is élvezhetik. A történet stílusa és az illusztrációk el fogják varázsolni őket.
 

Hogy tetszett a könyv?

Az illusztrációkat egyszerűen imádtam, nagyon édesek, mosolyfakasztóak. Ella is aranyos karakter, akinek a megszólalásain felkuncog az ember. A történet számomra kicsit túl egyszerű volt, de hát, felnőtt vagyok. Gyerekeknek viszont tökéletes mind a kivitelezés, mind a sztori.

Szóval összességében NAGYON TETSZETT ez a könyv.
 

Kiknek ajánlom a könyvet?

2 éves kortól már ajánlom felolvasásra, nézegetésre, de a nagyobb testvérek is biztosan élvezni fogják. Szóval minden kisgyereknek, akit mosolygásra akarunk bírni akár karácsonykor, akár máskor.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 
 
 
Nyereményjáték:

Mostani játékunkban ismert karácsonyi mesekönyveket idézünk fel, méghozzá úgy hogy a borítójuk egy-egy részletét mutatjuk meg nektek. A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok, mely mesekönyvhöz tartozik a borítórészlet, és ezt beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
 

Kép a játékhoz: 
 

 
Állomáslista:
11. 16. Spirit Bliss Sárga könyves út
11. 18. Flora the Sweaterist
11. 20. Utószó
11. 22. Csak olvass!
11. 24. Könyv és más
11. 26. Veronika’s Reader Feeder
11. 28. Readinspo
 

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése