~ Sárga könyves út ~

2022. február 19., szombat

Max Brallier: Az utolsó srácok a földön és a Rémálom Király – Blogturné



Már harmadik alkalommal szegődhetünk Jack, a Posztapokaliptikus akcióhős és barátai mellé, hogy megtudjuk, hogyan élhet túl néhány kölyök egyedül egy szörnyektől és zombiktól hemzsegő városban. Humoros és tanulságos történet birtokába kerülhetünk, melyből kiderül, mennyit is ér a barátság.


Miért választottam ezt a könyvet?

Nagyon tetszett a sorozat első két kötete is, ezért biztos voltam benne, hogy a harmadik részben sem fogok csalódni. Szórakoztató, kalandos és izgalmas lesz, egy nehéz nap végén segít kikapcsolni az agyamat.


Véleményem a könyvről

A történet ott folytatódik, ahol a második könyvet abbahagytuk. Jack és a barátai immár barátságos szomszédságban élnek a szörnyek többségével. Vannak azért kivételek. Ilyen például a Rémálom Király, aki különböző jövőképeket ültet Jack agyába. A srácok közben találnak egy rádiót, amelyen más túlélők adása hangzik fel valahonnan a városon kívülről, így Jack kivételével (aki árvaként nőtt fel) mindenki abban reménykedik, hogy megtalálják a családjaikat. Jack viszont attól retteg, hogy emiatt elveszíti majd a barátait, és ismét egyedül marad.

Mindig szeretem kézbe venni ennek a sorozatnak a köteteit, mert tudom, hogy jól fogok szórakozni. A kivitelezés már ismerős volt, egyfajta képregény és regény keverékének élményét adta számomra a könyv, hiszen itt az illusztrációk elég erőteljesen a sztori részei. Közvetlenül beleilleszkednek a szövegbe, humorosak és még kis buborékban szöveg is tartozik hozzájuk.

A történet ezúttal számomra inkább a lelki útról szólt, amit Jack tett meg. Persze ezúttal is akadt főellenség, kalandok, szörnyekkel való bulizás és harc is, ám elsősorban arról szólt a könyv, hogy Jack képes-e a múlt árnyai okozta félelmei elé helyezni a barátai érdekét, vagy pedig az önzőség egy olyan útjára lép, amivel akár végleg el is veszítheti a barátai bizalmát.

Olyan nagy titok és csavar ezúttal nem volt a könyvben, végig tisztában voltam vele, hogy ki is a főgonosz és mi a célja, de ez egyáltalán nem zavart. Jókat kuncogtam a történeten, a beszólásokon, élveztem, hogy Jackék és a jó szörnyek mennyire képesek élvezni az életet még a világvégét követően is. Velük együtt izgultam, hogy vajon az emberek vagy a szörnyek nyernek-e a különleges olimpián, velük élveztem a szeméttelepi ottalvós bulit, és képzeletben velük tartottam Mókaföldre, a vidámparkba szórakozni. Egyetlen percig sem unatkoztam.

Tetszett, hogy Jack, Quint, June és Dirk milyen jó barátok, mennyire összetartanak. Jack persze a múltja miatt bizonytalan, hiszen hozzászokott, hogy őt mindig cserben- és egyedül hagyják, csak önmagára számíthat. Mind neki, mind a barátainak próbán kell átmennie, hogy bizonyítsák, ami összeköti őket, az már szétvághatatlan.

Nagyon vicces volt Skaelka karaktere, ő egy női szörny, aki pusztán egy megtisztelő rítus miatt állandóan le akarja fejezni Jacket és a barátait. Remélem, hogy ő még visszatér a folytatásban, mert jókat derültem rajta.

– (...) Néhány nappal ezelőtt hát... hangokat hallottunk.
Skaelka gerince mentén megmerednek a tüskék. Rajta így látni, hogy gyanakszik.
– Hangokat? Az agytekervényeitekben? Megőrültetek? Rendre utasítsalak benneteket azzal, hogy levágom a fejedet? Megtiszteltetés lenne számomra végrehajtani a lefejezés rítusát rajtad, Jack.
– Nem, nem, nem! – felelem. – Semmi szükség lefejezési rítusra. Azért köszi. Arra gondoltam, hogy hangokat hallottunk a rádión.
– Rádión? – értetlenkedik Skaelka.
– Ööö... az olyan, mint a tévé, csak hang van benne.
Skaelka eltöpreng ezen egy pillanatra.
– Rendben, tájékoztass, amennyiben lefejezési szolgáltatásra merül fel igényetek. Vagy ha rájöttök, hogy megőrültetek.
Azzal elballag, maga után vonszolva a hatalmas fejszéjét.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban mit tudunk majd meg a rádiós túlélőkről, kik ők, hol voltak eddig, mik a céljaik, és valóban köztük vannak-e a srácok családtagjai, avagy sem.


Hogy tetszett a könyv?

Humoros, kalandos, szórakoztató volt. Ezúttal a nagy csavar hiányzott belőle, de egyetlen pillanatig sem unatkoztam olvasás közben. És imádom ezt a képregény-regény stílust.

Vagyis összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom a könyvet?

Mindenkinek, aki szeretne egy jót szórakozni – emberkölykök és szörnyek társaságában.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

Ha már Rémálomkirály, ezúttal olyan könyveket keresünk, melyek fülszövege szintén rémálmokat tartalmaznak. Minden állomáson találhattok egy rémálmos fülszövegrészletet (a fontosabb szereplők nevét kihagytuk, hogy egy kicsit kutatnotok is kelljen), nektek pedig annyi a dolgotok, hogy megírjátok nekünk a Rafflecopter megfelelő sorában, hogy az egyes fülszövegek melyik könyvekhez tartoznak (szerező+cím).

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Fülszöveg a játékhoz:

Xy számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, …nek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik.


Állomáslista:

02.19. Spirit Bliss Sárga könyves út
02.21. Könyv és más
02.23. Hagyjatok! Olvasok!

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése