~ Sárga könyves út ~

2024. július 6., szombat

Adam Silvera – Becky Albertalli: Színre lép az igaz szerelem (Mi van, ha pont nekünk sikerül? 2.) – Blogturné



Arthur és Ben közös története két éve véget ért – vagy mégsem? Habár van párjuk, a fiúk ismét egy városban vannak, ugyanis Arthur megkapta álmai gyakornoki állását a Broadway-n. Lehet, hogy New York ismét összehozza őket?Kövessétek bloggereinket a Here's ​to Us – Színre lép az igaz szerelem című regény blogturnéján, és játsszatok velünk, mert egy szerencsés olvasónk a Menő Könyvek kiadónak hála meg is nyeri a könyvet!


Miért választottam ezt a könyvet?

Az első rész is igazán érdekes volt, és a vége elég egyedien zárult, nem happy enddel, úgyhogy kíváncsi voltam, vajon hogyan folytatódik a srácok élete, egymásra találnak-e végül, avagy mégsem sikerül majd pont nekik.


Véleményem a könyvről

Az előző könyv végén Arthur és Ben szakítottak, mivel Arthur a nyár végeztével az egyetemi tanulmányai miatt elhagyta New Yorkot, és a srácok úgy érezték, túl fiatalok egy távkapcsolathoz. Arthur azóta Mikey-val jár, akivel látszólag tökéletesen összeillenek. Ugyanarra az egyetemre járnak, és ugyanazokat a dolgokat szeretik. Ben pedig továbbra is a fantasykéziratán dolgozik, és laza kapcsolatban van Marióval, akivel nem bánná, ha komolyabbra fordulnának a dolgok. Ben és Arthur egy ideje már nem is tartja egymással a kapcsolatot, ám mindezek ellenére állandóan egymásra gondolnak. Amikor Arthur megkapja álmai gyakornoki nyári munkáját New Yorkban egy híres színházi rendező mellett, a két fiú ismét egy városba sodródik.

A regény ismét váltott szemszögből mutatja be a történteket, hol Ben, hol Arthur meséli el nekünk, mi történik éppen velük. Ennek azért örültem, mert így sokkal könnyebb volt megérteni, melyikük mit érez, mit miért mond vagy csinál. És nemcsak az egymás iránti érzéseikbe nyerhettünk betekintést, hanem a Mikey és Mario iránti érzéseikbe is.

– Jessie, nem fogom megcsalni. Ez egyáltalán nem...
– Tudom! De Arthur, a megcsalás nem az egyetlen dolog, ami megterhelhet egy kapcsolatot, oké? Tessék – adja vissza a telefonomat. – Vedd csak el. De használd felelősségteljesen, oké?
– Szóval törölnöm kell a nukleáris fegyverek indítókódjait a Jegyzettömb alkalmazásból?

Ami egyébként azért volt érdekes, mert így még jobban összezavarodtam olvasás közben. Akartam, hogy Ben és Arthur újra összejöjjenek, és kiderüljön, hogy létezik sors, igaz és örök szerelem, legalább egy könyv lapjain. Viszont nagyon megkedveltem Mikey-t és Mariót is (főképp Mikey-t), és ezek az új párosok is elég klassznak tűntek együtt. Simán el tudtam volna képzelni elég sokáig, hogy végül kiderül, Arthurnak mégis Mikey az igazi, Bennek meg Mario. Szóval fogalmam sem volt, most kiknek is drukkoljak, mert mindegyik lehetséges párost megkedveltem együtt.

A regény nagy része arról szól, hogy Ben és Arthur egy városba kerülve ismét kapcsolatba lépnek egymással, de próbálnak úgy tenni, mintha már csak barátok lennének. Mindketten azt hiszik, hogy a másik már továbblépett, és nem akarják kimutatni, hogy még éreznek valamit a másik iránt. Nosztalgikus volt visszamenni velük azokra a helyekre, ahol az első könyvben randiztak vagy jártak. A szituáció teljesen más volt, mégis visszajöttek az első könyvbeli emlékek.

Dylan a pulthoz kép, és leteszi a romantikus regényt.
– Ezt Samanthának veszed? – kérdezi papa.
Dylan megrázza a fejét.
– Diego, Diego. Biztos vagyok benne, hogy ön ennél sokkal haladóbb szellemiség.
– Épp az előbb kérdezted meg tőlem, hogy meleg vagy-e, ha megveszed ezt a könyvet – emlékeztetem.
– Teljesen odavagyok a romantikus regényekért – ismeri el Dylen. – Ennek köszönhető, hogy olyan csodálatosan bánok a nőkkel – teszi a vállamra a karját. – És a fiával.

A kedvenc karakterem azonban még mindig Dylan, Ben legjobb barátja. Általában a valóságban nem nagyon vagyok oda azokért az emberekért, akik mindent elviccelnek, de Dylan valahogy tényleg vicces dolgokat mond és csinál. Nagyon tetszik, ahogyan Samathával alakult a kapcsolatuk, és az is tetszik még mindig, ahogyan Bennel évődik. Olyannyira tisztában van a saját szexualitásával, hogy egyáltalán nem fél mások előtt kimutatni az érzéseit Ben iránt, többek között sikamlós beszólásokkal (de egyáltalán nem bunkó módon, sem Bennel, sem Samanthával szemben). Ami a legjobb, hogy Samatha ugyanúgy társ ebben a „játékban”, és teljesen elfogadja Dylan és Ben kapcsolatának dinamikáját, sőt, néha ő is rátesz egy lapáttal Dylan arcpirító beszólásaira. Pontosan tudja és érti, hogy ez csak baráti játék, és Dylan csak és kizárólag őt szereti.

A regény végén két esküvő is van, persze, hogy kiké, azt nem árulom el. Amikor az első esküvői jelenetet olvastam, odavoltam érte. Arra gondoltam, ez eddig a legcukibb, legviccesebb esküvő, amivel valaha könyvben vagy filmben találkoztam. Aztán jött a második esküvő, és el sem hittem, de sikerült legalább annyira cukira és viccesre megírni annak ellenére, hogy teljesen különbözött az első esküvőtől. Szóval ebben a könyvben található a világ két legcukibb esküvői jelenete, amiken egyszerre vigyorogtam és könnyeztem.

Azt hiszem, ez az élet rendje. Néha a boldogan élnek, míg meg nem halnak egyáltalán nem a te boldogságodról szól.

A történet végével teljesen elégedett voltam. Bár olvasás közben nem igazán tudtam, milyen véget szeretnék, végül olyat kaptam, ami megnyugtatta a kis lelkemet és megmelengette a szívemet.


Hogy tetszett ez a könyv?

Örülök, hogy megkaptuk ezt a folytatást, mert bár az első rész vége is tetszett a happy end elmaradása ellenére, jólesik tudni, hogy a szakítás után mi is történt a srácokkal. Ez a rész is vicces és szórakoztató volt, továbbra is kedveltem Bent és Arthurt, valamint Mikey és Mario is belopta magát a szívembe. Dylant meg egyenesen imádtam Samanthával együtt. Életem két legklasszabb esküvőjét kaptam ettől a könyvtől, és nagyon jól szórakoztam olvasás közben.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.


Kiknek ajánlom ezt a könyvet?

Azoknak, akik az első részt követően tudni szeretnék, mi történt a srácokkal, hogy teljesen le tudják zárni magukban a történetet.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:


Nyereményjáték:

A Here's ​to Us – Színre lép az igaz szerelem című regény két író munkája, de vajon mennyit tudunk Becky Albertalliről és Adam Silveráról? Mostani játékunkhoz kutatnotok kell. Minden állomáson találtok egy kérdést, és el kell döntenetek, hogy kire igaz: Adamre vagy Beckyre?

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Kérdés a játékhoz:

Melyik szerző nagysikerű könyvéből készült film Nick Robinson főszereplésével?


Állomáslista:

07. 04. Hagyjatok! Olvasok!
07. 06. Spirit Bliss Sárga könyves út

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése