~ Sárga könyves út ~

2020. december 10., csütörtök

Pásztohy Panka: Pitypang és a hókutya (Pitypang és Lili-sorozat)

 

 
Miért választottam ezt a könyvet?

Nagyon cuki volt a sorozat első kötete, ezért a legújabbat is el szerettem volna olvasni, ami egyébként aktuális is, mert a télről szól.
 

Véleményem a könyvről

Ez a kötet kis méretű, kemény fedeles. Azt hiszem, mesekönyv esetében ezt a kiadást szeretem a legjobban, mert könnyű lapozgatni, kellemes a kézben tartani. Úgy vélem, hogy egy kisgyerek kezének is ez a legkényelmesebb.

Az illusztrációkat még mindig imádom. Irigylem kicsit Pásztohy Pankát, amiért nemcsak ennyire aranyos meséket tud írni, hanem még az illusztrációk megrajzolásához is elég tehetséges. A rajzai Liliről és Pitypangról mosolyt csaltak az arcomra olvasás közben.

A történetben Lili ezúttal unatkozik, mert odakint esik az eső, és nem mehet ki játszani Pitypanggal. Először az anyukájához fordul tanácsért, aztán megjön apa, és mivel havazásra váltott, kimennek hóembert, és persze hókutyát építeni.
 
Már Lotti is ébredezett, mikor apa hazaért.
– Meglepetés! – kiáltotta, és egy hógolyót dobott Lili kezébe.
– Esik a hó? – kérdezte Lili meglepetten.
– Esik bizony!
– Kimegyünk? – kérdezte Lili izgatottan.
– Még szép! – válaszolta apa.
– Kabát, sapka, sál! – figyelmeztette anya Lilit. – És Pitypangnak is fel kell vennie a pulóverét!

A sztori egyszerű, de igazán aranyos téli történet, amit így karácsony táján nagyon élvezni fognak a legkisebbek. Nincsenek benne nagy tanulságok, hacsak nem az, hogy a szeretteinkkel sosem unatkozunk. A családi összetartás, szeretet csak úgy árad a sorokból, Lili igazán számíthat a szüleire. Nem zavarják el őt, mert fáradtak éppen foglalkozni vele, nem mondják azt neki, hogy szórakoztassa önmagát, hanem beszélgetnek, játszanak, foglalkoznak vele. És ha fáradtak is éppen, az együtt töltött közös idő boldogsága miatt ez egyáltalán nem látszik rajtuk.

Nagyon bírtam az anyuka hűtős játékát. Igazán kreatív volt. Bár nincs gyerkőcöm, egy pillanatig elgondolkoztam rajta, hogy mi is bevonhatnánk a hűtőt a karácsonyi díszítésbe ilyen módon. Csak úgy a hangulat kedvéért.
 

Hogy tetszett a könyv?

Aranyos kis mese volt, téli hangulatú, ami most pont jólesett. Emellett a családi szeretetről, közösen eltöltött időről szólt, ami szerintem a legfontosabb dolog kéne legyen az életben.

Vagyis összességében IMÁDOM ezt a könyvet.
 

Kiknek ajánlom a könyvet?

Olyan családoknak, ahol vannak 2-5 év körüli apróságok, és anya, apa, nagyszülők, nagytestvér egy kis mesélést szeretne közös programként.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT
 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése