~ Sárga könyves út ~

2020. október 19., hétfő

Jaymin Eve és Leia Stone: Anarchia (Kaptár-trilógia 2.) – Blogturné (Extra – idézetek)


 
 
A napokban folytatódik a Zafír Pöttyös Kaptár trilógia, már a második részt élvezhetjük a történetből, amiben Charlie egyre jobban fel akar lázadni a vámpírok ellen...
Az extra állomással tarkított blogturnén ha szerencsés vagy, meg is nyerheted a regény egy példányát a kiadó felajánlásából.


Nemsokára értékelést is kaptok tőlem az Anarchiáról, de most extraként néhány kedvenc idézetemet hoztam el nektek a könyvből. :)


1.

Ekkor értették meg a helyzet súlyosságát. A srácok arca elkomorult. A kaptárbeli élet nemcsak ránk gyakorolt hatást, hanem az egész társadalomra. Amikor behoztak egy parazsat vagy egy frissen megfertőzött vámpírt, akkor egy családot fosztottak meg egyik tagjától, és így azoknak az embereknek a szívében tátongó lyuk maradt. Talán komolyabb oka is lehetett annak, miért voltam én a gyógyír. Talán nem lenne szabad rejtegetnem. Talán eljött a cselekvés ideje.


2.
 
A rendfenntartók a konyha különböző pontjait foglalták el. Hatalmas termetük miatt a helyiség egészen pirinyónak hatott. Mindegyikük fodros és nőies csipkekötényt viselt, anyu pedig elszántan utasítgatta őket, hogy ki mit készítsen elő. Képtelen voltam levenni róluk a szememet. Főleg Rydertől és Samtől kaptam röhögőgörcsöt. Mindketten totál úgy néztek ki, mint akiknek elakadt a szavuk, és mintha nem értették volna, hogyan tudta az én filigrán anyukám ilyen helyzetbe hozni őket.


3.
 
Mindkét csapat a ki bír tovább farkasszemet nézni játékot játszotta – engem kivéve, mert én aggyal születtem, nem hímvesszővel.


4.
 
Mielőtt sikerült teljesen felmérnem a terepet – totális pusztítást láttam mindenfelé, mert a géppuska darabokra szaggatta a kocsikat és mindenfelé törmelék hevert –, Oliver visszarángatott. Éppen időben, mivel a lövedékek ismét záporozni kezdtek.
– Hallottam, ahogy újratöltenek – magyarázta Oliver –, és valamiért úgy gondoltam, szeretnéd a koponyádban tartani az agyvelődet.


5.
 
Csikorogva fékezett le, és alighogy belépett a szobámba, egyik kezét drámaian a csípőjére tette.
– Ez egy rohadtul nagy nem, Charlie. Ebben a ruhában nem hagyod el ezt a házat! Csakis az én királyul öltözött holttestemen át.


6.
 
– Oké, keress három szerkót, de ha csak szóba hozod a mellbimbótapaszt, én magam mutatom meg Olivernek a képeket, amik tizennégy éves korodban készültek rólad.
Erre kidülledt a szeme.
– Azt nem tennéd. Tele voltam pattanásokkal, fogszabályzót hordtam, a karom és a lábam meg ijesztően vékony és hosszú volt. Ez lenne a legdurvább húzás egy legjobb baráttól.
Vállat vontam.
– Te kényszerítettél rá, hogy durván játsszak.


7.
 
– Jól vagyok, csajszi, szerencsére csak pár lyukacskát ütöttek rajtam.
Örömteli megkönnyebbüléssel töltött el, hogy újra hallottam Markus skót akcentusát.
–Ja, csak pár lyukat – jegyezte meg Oliver szárazon. – Nyolc golyót kapott.


8.
 
– Hé, Jayden!
Egy lusta dög voltam. És az egyik kedvenc tevékenységem az ágyból kiabálás.
Járuljatok elém, jobbágyok, járuljatok!


9.
 
– Nézzétek, srácok, imádlak titeket, de most kell egy kis idő a LÖPB-ömmel! Van fegyverem, Jaydennek meg körömreszelője. Nem lesz gond.
A barátom bólintott, amikor megemlítettem a reszelőjét.
– Pontosan – közölte. – Ha megtámadnak, szétreszelem a dögöt.


10.
 
Jayden kidülledő szemmel dőlt előre.
– Ó, istenem, mindent el kell mesélned!
Erre a szememet forgattam.
– Tartom a számat, nem fogok fecsegni.
Jayden erre azonnal átment morcosba. A mutatóujját a képembe nyomta.
– Ribi, hónapok óta várom, hogy ez megtörténjen. Mint egy szappanoperánál, úgy csüngtem minden drámai fordulaton. Úgyhogy adnod kell valamit.



Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 
 
 
Nyereményjáték:

Manapság már ritkán jelennek meg olyan regények, amikben vámpírok vannak, de nem volt ez mindig így :) A mostani játékunk során egy-egy imádott vámpíros történetből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely könyvből idéztünk.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Idézet a játékhoz:

– És ekkor az oroszlán beleszeretett a bárányba…
– Micsoda buta bárány!
– Micsoda beteg, mazochista oroszlán!


Állomáslista:

10. 15. Sorok között
10. 17. Fanni's Library
10. 19. Spirit Bliss Sárga könyves út extra állomás
10. 21. Spirit Bliss Sárga könyves út értékelés
 

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése