~ Sárga könyves út ~

2020. október 7., szerda

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – Barátok a Vadrózsa utcából – Blogturné



Andreas H. Schmachtl, a népszerű író és illusztrátor már számtalan csodás gyerekkönyvet írt, hazánkban pedig leginkább Alma Magdiról szóló történetei hódították meg a kisebb és nagyobb olvasók szívét. A Manó Könyvek jóvoltából most egy új, csodaszép mesegyűjteményt olvashatunk bájos egér-hősnőnk és barátai szívmelengető kalandjairól. Tartsatok három bloggerünkkel, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt!


Miért választottam ezt a könyvet?

A borító és a fülszöveg alapján ez egy igazán aranyos mesekönyvnek tűnt, ezért gondoltam, tökéletes lesz esti mesének a nehéz napok végén.
 

Véleményem a könyvről

Ez az első Alma Magdi-könyv, ami a kezembe került, korábban nem is hallottam erről a mesesorozatról. De örülök, hogy ez ezzel a kötettel megváltozott, mert nagyon édes kis mesék vannak benne. Szerintem a legkisebbek és a nagyobbak is élvezni fogják, mert ez a könyv áraszt egyfajta kellemes, léleksimogató hangulatot, amitől az ember megnyugszik olvasás közben.

Amíg a könyvet olvastam, valamiért az Anne Shirley- és a Váratlan utazás-sorozatok jutottak az eszembe. Igaz, hogy itt a főszereplő egy kisegér és a többi karakter is valamilyen állat, a mesék mégis azt a hangulatot hozták nekem, amit a fent említett két sorozat. Egy kis közösség tagjait, életét, barátságait, vicces, megható vagy egyszerűen csak kedves történeteit ismerhetjük meg az oldalakról.
 
Az elején kicsit féltem tőle, hogy mennyire értem majd meg a meséket úgy, hogy nem olvastam a korábbi köteteket, de szerencsére nem volt ezzel gond. Minden mese érthető volt, és az állatszereplőket és a környezetüket is könnyen megismerhettem már az első mesék által, és a szívembe is zártam őket.

A történet legfontosabb pontja a barátság. A mesékben mindig történik valami, ami miatt a barátok összegyűlnek, és segítenek egymáson, közösen megoldják a gondjaikat. Akár takarítani kell, akár egy barát esett egy tortásdoboz csapdájába, vagy fákat akarnak kivágni, esetleg egy vérmuszóka "átkát" feloldani, az állatok összegyűlnek, és együtt kitalálják a megoldást.

A kötetben vannak különálló mesék, és olyanok is, amik összefüggnek egymással. Van, amelyiknek Magdi a főszereplője, de akad, amiben az egyik mellékszereplő veszi át az irányítást. Néhány teljesen általános élethelyzetet mesél el, például azt, hogy mennyire nem fűlik az állatok foga a takarításhoz, vagy hogy milyen, amikor két rosszcsont rokongyerek meglátogat, de akad olyan is, amelyben valami furcsa vagy váratlan dolog történik. Például egy titokzatos, egyelőre még ismeretlen és állítása szerint elátkozott állatra bukkannak a szereplők, vagy egyikük egy tortadoboz csapdájába esik.

Az én kedvencem a fakivágós történet, amely a Tiltakozunk! címet kapta. Az emberek ki akarják vágni a fákat, az állatok pedig megpróbálják ezt megakadályozni. De mivel kicsikék, az emberek meg sem hallják, észre sem veszik őket. Ezért gondolnak egyet, és ezernyi állatot csődítenek össze, így viszont már az emberek is kénytelen foglalkozni velük. Tetszik, hogy a mese azt a tanulságot nyújtja, hogy egyedül nem megy, de ha összefogunk, elegen vagyunk ahhoz, hogy a nálunk erősebbeket is legyőzzük.
 

Hogy tetszett a könyv?


Igazán kellemes volt olvasni. Olyan kis aranyos mesék vannak benne, amelyek megsimogatják az olvasó gyerek vagy felnőtt lelkét.

Vagyis összességében TETSZETT ez a könyv. 
 

Kiknek ajánlom a könyvet?
 
A kisebb és nagyobb korosztály szerintem egyaránt élvezni fogja, sőt, a felnőtteknek sem árt kinyitni. Lenyugtatja az idegeket egy-egy stresszes nap végén.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT 
 

 
Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban további egér-szereplők nyomába eredünk! Minden állomáson találtok egy borító-részletet egy-egy könyvből, a ti feladatotok pedig, hogy a könyv szerzőjének a nevét beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



Borítórészlet a játékhoz: 
 
 
 
Állomáslista:



Blogturné Klub
10. 01. Könyv és más
10. 04. Csak olvass!
10. 07. Spirit Bliss Sárga könyves út
 

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése