~ Sárga könyves út ~

2020. október 20., kedd

Stacia Deutsch: Lucky naplója (Szilaj-sorozat) – Blogturné

 


Lovak, barátok és kalandok… Más nem is kell a remek szórakozáshoz és az izgalmas történetekhez, melyek a kicsiket és a nagyokat is elvarázsolják! Tarts Luckyval, Pruval, és barátaikkal, akik igazán különleges kalandokba keverednek a Móra Kiadó gondozásában megjelent regényekben, majd kalandozz Lucky vidám foglalkoztató füzetével! Ha velünk játszol, ráadásul nyerhetsz is egy könyvcsomagot a kötetekkel!

 

Miért választottam ezt a könyvet?

Az előző rész nem volt tökéletes, mégis aranyosnak találtam, ezért gondoltam, jöhet a következő. Örülök, hogy így döntöttem, mert igazán pozitív csalódás ért.



Véleményem a könyvről

A könyv felépítése hasonló, mint a Pru naplója esetében. Vannak természetesen naplórészletek Luckytól E/1-ben, és vannak sima fejezetek is E/3-ban. Ezúttal a levelek kimaradtak, de én ezt nem is bánom, nekem elég volt a napló és a regényforma váltakozása.

Lucky naplója sokkal jobban tetszett, mint Prué. Egyfelől, ennek a résznek az alapsztorija teljesen reális volt. Lucky egy balesetnek köszönhetően bajba keveredik, és állást kell vállalnia a nyárra, hogy pénzt kereshessen, és helyrehozhassa a hibáját. Mivel a városban nem talál munkát, két barátnőjével kitalálják, hogy nyári lovastábort szerveznek a kisebb gyerekek számára. Lucky unokatestvére, Julian azonban elhatározta, hogy tönkreteszi a tábort, hogy a saját céljait valósíthassa meg.

A Lucky-korabeli gyerekek sokszor vállalnak apróbb nyári munkákat, hogy egy kis zsebpénzt kereshessenek, és sok olyan fiatal van, aki a gyerekfelvigyázás mellett dönt. Szóval ezúttal simán el tudtam képzelni, hogy a valóságban is megtörténhetne az, amiről olvasok. Ez jó, mert úgy tudom igazán beleélni magam az adott történetbe, ha az adott világon belül logikusak az események. Szóval ilyen szempontból Lucky naplójának alapötlete klassz volt, sokkal jobb, mint Pru naplójáé.

Másfelől azért tetszett jobban ez a rész, mert sokkal-sokkal aranyosabb volt. A kisgyerekek, akikre Luckyék vigyáznak a táborban, igazi kis egyéniségek. Sokszor hangosan kuncogtam néhány mondatukon, tettükön, és olvasás közben szinte állandóan vigyorra kanyarodott a szám. Imádtam a kis elkényeztetett, cserfes, de végül a játékokba mégis bevonzható Stellát, a csacsimániás, belevaló Nyiszit, a fülig szerelmes Biankát és a kissé féltékenynek tűnő ikertestvérét, Mary Patet.

Olvasás közben kicsit még izgultam is. Julian annyira szemét, hogy alig vártam, mikor esik majd jól pofára. Sejtettem, hogy mi lesz az, ami miatt végül bajba kerül, de így is izgultam, hogy tényleg bekövetkezik-e, és a lányoknak sikerül-e legyőzniük őt, valamint kivonniuk a befolyása alól a saját kisöccsét, Olivert.

Klasszak voltak a tábori játékok is. Nem vagyok egy nagy táborozó, de ha gyerek lennék, egy ilyen lovastáborban szívesen részt vennék. Azt hiszem, a kincskeresést imádnám a legjobban a feladatok közül.



Hogy tetszett a könyv?

Nagyon aranyos kis mese volt reális történetalappal és ennivalóan cuki kisgyerekkarakterekkel. Na meg egy szívből utálható negatív karakterrel, akinek az olvasó alig várja a bukását.

Szóval összességében IMÁDOM ezt a könyvet.



Kiknek ajánlom a könyvet?

Minden kalandvágyó, lovakat kedvelő gyerkőcnek, aki szeretne részt venni egy klassz kalandtáborban legalább olvasóként.

Ha kíváncsi lettél, itt megvásárolhatod a könyvet:
KATT

Nyereményjáték:

Szilaj kétségkívül az egyik leghíresebb mesebeli paripa, de közel sem ő az egyetlen, aki ló létére fontos szerepet kapott egy történetben. Mostani nyereményjátékunkban híres lovakat kell felismernetek, de nem a nevükre vagyunk kíváncsiak, csupán arra, hogy melyik mesében tűntek fel ezek a nem mindennapi állatok. A helyes megfejtést írjátok be a Rafflecopter dobozba, és máris esélyetek nyílik rá, hogy megnyerjétek a könyveket!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



Kép a játékhoz:


 

Állomáslista:

10. 12. Utószó – Pru naplója
10. 13. Flora the Sweaterist – Lucky naplója
10. 14. Spirit Bliss Sárga könyves út – Pru naplója
10. 15. Csak olvass! – Pru naplója
10. 17. Csak olvass! – Lucky naplója
10. 18. Flora the Sweaterist – Pru naplója
10. 19. Csak olvass! – Kirándulás Luckyval a lovak és barátok világába
10. 20. Spirit Bliss Sárga könyves út – Lucky naplója
10. 21. Utószó – Lucky naplója
10. 22. Spirit Bliss Sárga könyves út – Kirándulás Luckyval a lovak és barátok világába

a Rafflecopter giveaway

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése